Megjelent egy cikk az Egyházközösségünkről a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján:

Sikeres pályázat templomkorszerűsítésre, elsőáldozás, nyári napközis tábor – ezek voltak az elmúlt időszak legfontosabb kispesti eseményei:
   
A te szavadra emberhalász leszek! (Lk 5,5) Kispesten ezek a szavak különösen is meghatározóak a világjárvány 3. hulláma után, hiszen sokakhoz hasonlóan mi is megküzdjük azokat a kihívásokat, amelyekkel mindenki szembesül. Sokszor lehetnénk elcsüggedve, de semmit fel nem adva, Péter apostol szavait igyekszünk megélni: “a te szavadra mégis…”. Elfogadjuk az Úr hívását, s vállaljuk a meghívott tanítványokkal az emberhalászatot.

Az írás röviden bemutatja hogy milyen tartalmas nyarunk volt és milyen közösségi programjaink voltak a nyáron.

Az elmúlt év végén beadott, sikeresen elbírált pályázatnak köszönhetően templomunk külseje a közeljövőben meg fog újulni. Azonban hisszük, hogy a templom szépségét nem a külcsín határozza meg, hanem sokkal inkább a benne imádkozó hívek, s azok a családok a sok-sok gyermekkel, akikben erősebb a hit, mint a kétely és félelem, akik jól érzik magukat kispesti templomunk környezetében.

Éppen ezért mondunk igent arra, hogy tanúságot tegyünk az emberhalászatról. Számít, hogy gyermekeinknek milyen alapot adunk, milyen meghittséget biztosítunk templomunkban és annak környezetében, hiszen itt valóban otthon érezhetik magukat. Ebben a gondolatban ünnepeltük tíz elsőáldozó gyermekünket. Mindannyian együtt utazunk az élet hajójában, amelyet engedünk Jézusnak, hogy irányítson. A célunk közös, eljutni a Mennyországba. Ezért csak Őrá kell figyelnünk, hiszen a helyes irányt csak általa tudhatjuk meg. Ők tizen már azon fáradoznak a felnőttekkel együtt, hogy ez a kispesti hajó is jó irányba haladjon.

A meghitt elsőáldozás mellett így köszöntöttük az ifjúságot gyermeknapon egy kölyökpezsgős koccintással, s a különösen érdekes és sok kihívással teli tanévet is együtt búcsúztattuk a nyár első napjaiban egy hűsítő jégkrémmel.

S ebben az emberhalászatban tartottuk idei napközis gyermektáborunkat, Péter és Pál főapostolok ünnepéhez kötődve. A nyári hőség ellenére jól eső volt Péter hajóját elkészíteni, együtt utazni, együtt örülni. Hiszen ahogy Péter a kőszikla, s hitünket és egyházunkat erre az alapra építjük, úgy Pálhoz hasonlóan, mi is igyekszünk “választott edényekké” válni azzal, hogy Jézus szavára emberhalászok leszünk. Sőt, már azok vagyunk!