Egyházfenntartás, adományok

 

          Parókiánk működéséhez szükséges anyagi forrás nagy részét híveink támogatásából tudjuk biztosítani. Ezért szeretettel kérjük, hogy legyen fontos ez is minden hívőnek és jó szándékú embernek. Minden felajánlást, adományt hálásan fogadunk és köszönünk meg.

        Egyben szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy segítsék parókiánk működését az egyházfenntartási hozzájárulás befizetésével is. Egyházunk előírása szerint személyenként éves jövedelmünk legalább 1 % az, amellyel segítenünk kellene szeretett közösségünk mindennapjait. Erre lehetőség van átutalással vagy személyes befizetéssel.

 Parókiánk bankszámlaszáma:

 Budapest-Kispesti Görögkatolikus Parókia

 11102704-19819545-36000001

 

Alapítvány 

         Parókiánkon alapítvány is működik. Az alapító okiratban szerepel, hogy az alapítvány arra hívatott, hogy templomunkat és közösségi életünket segítse. 

     Elődeink ezért alapították, mi pedig ezt az örökséget az alapítvány tagjaival örömmel végezzük parókiánkért. Szívesen veszünk bármilyen támogatást az alapítványon keresztül is. Kérjük keressék e kapcsán az alapítvány kuratóriumának tagjait bizalommal. 

     Egyben szeretettel kérünk mindenkit, hogy minden évben adójuk 1 %-át ajánlják parókiánk alapítványának! Azokat is tisztelettel kérjük, hogy tegyék meg ezt, akiknek nem kell adózniuk, mivel a felajánlások számát is figyelembe veszik a kiutaláskor. 

Kispesti Görög Katolikus Templom Alapítvány 

Adószám: 18228359-1-43 

Az itt felajánlott összeg közvetlenül érkezik be az alapítványhoz, s a teljes befolyt összeget a templomra igyekszünk fordítani!

Előre is köszönjük!