A szép nyarat megköszönve, immár 2. alkalommal köszöntöttük az új egyházi évet, s az új iskolai tanévet augusztus 29-én, vasárnap, egy családnap keretében.

Az ünnepi Szent Liturgiát parókusunk, Jozsó atya vezette, aki mindannyiunk figyelmét felhívta arra, hogy boldognak kell lennünk Krisztus követő életünkben. Az Ő gyermekeiként kell élnünk, azt mindennel együtt vállalni, amelyhez hozzá tartozik a küzdelmekkel telibb időszak is. Az iskolai idő ilyen a diákok, a pedagógusok számára, de megéri kitartani, abban is hűségesnek maradni, hiszen csak megerősödhetünk, s többé válhatunk mind értelemben, mind bölcsességben. A liturgiát így ajánlottuk mindannyiunkért, egész közösségünkért, hiszen a szeptember 1-je mindenkinek új kezdetre ad lehetőséget. A liturgia végén a gyermekeket, s a tolltartóikat, a kisebbeknek alvókájukat megáldotta parókusunk, hogy az Isten áldása legyen egész éves munkájukon.

A liturgia után a mindannyiunk életét meghatározó szeretetről tartott előadást Jozsó atya. Közben az udvart gyermekek sokaságának jókedvű hangja töltötte meg. Nagy örömüket lelték kicsik és nagyobbak is az ugráló várban, az íjászatban, a fociban, s sokak örömére a gimnazista gyermekeink csillámtetkót is készítettek a kisebbeknek.

A közös ebéd elfogyasztása után must is került az asztalra, amelyet gyermekeink készítettek el Ujhelyi Pista bácsi vezetésével.

Jó volt együtt kezdeni az új évet ismét, hiszen megerősödhettünk közösségünkben, s újra meggyőződhettünk abban is, hogy az Isten áldása mennyire kíséri parókiánk életét. Hiszen egész napra esőt jósoltak, ami csak akkor érkezett meg, amikor estére már mindent elpakoltunk. Mi nagyon jól tudjuk: ez is az Isten gondviselése volt.