Az idei évben életünk meghatározója a COVID járvány, sajnos beleszólt a nyárra tervezett egri táborunkba is. Egyéb megoldást kellett keresnünk, hogy a gyerekek nyaralását, kikapcsolódását egyházunk berkein belül megtudjuk oldani.

Jozsó atya proaktivitásának eredménye lett a parókiára szervezett bejárós nyári tábor. A gyerekek a hét során változó létszámban, de szép számmal látogatták a tábort. Izgalmas egy hetet tölthettünk együtt.

Programjaink között szerepelt a reggeli torna, foci, társasjáték, rajzolás, kenyérsütés, pizzasütés, lángos sütés, fürdőzés, játszóterezés, miselátogatás, fagyizás és amikor az idő nem engedte meg a szabadtéri foglalkozásokat, akkor mesenézés. A gyerekek lelkesen vettek részt a programokon.

Talán a hét legizgalmasabb napja az volt, amikor a gyerekek a kovászos kenyérsütés folyamatába tekinthettek be. Jozsó atya pedagógus unokahúga, Dóri mutatta meg nekünk ezt az izgalmas folyamatot. Ugyanezen a napon a gyerekek saját pizzájukat is elkészíthették, amit utána jóízűen el is fogyaszthattak. A kenyérsütés mellett ezen a napon Dóri férje, aki edzőként dolgozik, segített csapatjátékokkal szórakoztatni a gyerekeket. A sütkérezős napon felbuzdulva pénteken újabb finomságokkal lepte meg a gyerekeket Jozsó atya és Kata. A lángosoknak igen nagy keletje volt mind a gyerekek, mind a szülők körében.

Nagy öröm volt látni, hogy a gyerekek megismerkedtek egymással, barátságokat kötöttek. Több iskolából érkeztek hozzánk és ismerkedéshez a mise előtt-utáni idő nem elegendő. A programok összekovácsolták őket és jókedvűen töltötték együtt az időt. Az idő csak úgy repült.

Segítő szülők is akadtak szép számban, Kata, Ági, Zsóka, Timi és Krisztián. Köszönjük még egyszer ezt a szép, tartalmas hetet, amit együtt tölthettünk!